Monday, June 14, 2010

Jalan menuju syurga..

Alhamdulillah..

selepas result peperiksaan telah saya lihat..Alhamdulillah hati agak tenang lepas mngetahui keputusan exam..tidaklah superb tap agak meningkat walaupun saya ada satu subjek agak kantoi dan Insyallah saya akan cuba sebaik mungkin untuk memastikan saya menghabiskan program Oleokimia yang saya cintai ini dalam masa 3 tahun seperti yang ditetapkan..TAKBIR!!!!tiada masa lagi untuk menoleh kebelakang,saya juga bersyukur kerana Allah membuka pintu hati saya untuk mengambil short sem,mungkin memandangkan Denni Asra dan Atikah merupakan teman bilik saya ketika short sem,mereka banyak mengajar saya cara nak bangun pagi..huhuhuhu jasa korang,bebelan korang,nyayian lagu opick dan zikir  dari denni mengejutkan pagi saya amat saya hargai..kerana itu merupakan kaedah terbaik sbb sore pun  tak sedap mne..jd sakit telinga so terus bangun..heheheheh,i loooike,seyes korang 2 mngajar aku utk mnghargai rumet pd akan datang sbb 2 thun dok kat kolej rse2nye tak pernah kot rapat ngan rumet..sbb kenal pun tidak..so nk rapat tu agak susah..mungkin salah saya sendiri sbb tidak memulakan atau tidak brusaha utk rapat dgn mn2 roomate sblum ni..tap Insyallah nextime akan try n error..

Pembacaan buku ketika short sem juga agak brtambah d sebabkan kekangan masa yang sgt byk..byk buku2 yg sblum ni d suruh baca tap tak nyompek or buat2 tak sempat utk baca..majlis2 ilmu juga dapat saya penuhi sedikit sebnyak kalau sem biasa tak smepat pg..short sem ni sy dapat pg...trutamanya Taqlim sbb denni slalu ajak..usrah2,dan mcm2 lg trmasuklah demo yg mak,ayah tak bg pg lg nextime..hmmmm....harap2 sumenye akn kembali normal..banyak ilmu2 baru yg saya dapat melalui prbincangan dgn sahabat2 n my brader,trutamnaya pasal kadang2 org akan ckp ingat ko baik sgtlah tuh pkai tudung labuh..senang je cara nk jawab die balik sbnrnye..gini brader sy ajar..sbb aku tau aku tak baik laah aku pkai tudung labuh...sbb aku takut nk msuk neraka n aku skang ni tgh nk kejar syurga...hmm,mudah dan simple..ok gak kan,sbb kadang2 dak2 tudung labuh cam kwn2 sy yg rmai tu sllau kne kutuk gitu,tap dorang diam je..jgn baik sgt k..boleh jawab korang jawab je..ni adalah antra salah stu idea..

Saya amat berharap..khidupan yang didunia yang saya lalui ni adalah 100% untuk bekalan saya d akhirat nnti..adakah kita mnuju ke syurga atau kita hnya trgolong dalam golongan org2 yg rugi..Ya Allah..semoga sumenya baik-baik saja...

6 comments:

Anonymous said...

salam..cantik la sarah warna blog hang ni..nampak natural...teruskan..tu la..kawan memang penting..kalo dpt kawan baik maka jadi baik la kita...

Siti SArah Ahmad Rusli said...

saya cintakan alam semulajadi..... (sambil menghirup udara brhabuk d UKM)

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

salam kak,
iklan tu boleh daftar kat Nuffnang...kak cuma klik pada label Nuffnang dalam blog ana pastu register...x kisah la kt blog mana2 pun asalkan klik pada label Nuffnang....try usha2 dulu..kalu x faham ti ana bgtau step2 dye...

Anonymous said...

salam... jgn cakap je tapi pi gak demo dll2... tolong tumpukan n habiskan study than kerja... kawin ke.... baru ... dot3...hu3... sayang anak mummy... jauh di mata dekat di hati....

Anonymous said...

salam..kepada ibunda yang dah expert balas comment anaknda mendoakan yg terbaik untuk adik2 beradik semoga sume nye pandai2 belaka dan jadi anak2 soleh dan solehah...tak sabo nk dpt kak ipor..bang oiii..

Siti SArah Ahmad Rusli said...

ohh mummy ku.pembaca setia blog adik eeeh,kalo mak komen kat sni okaay,adik leh jawab...kalo mak komen by phone adik susah sket nk coverline,baru amik subjek kemahiran menulis..The Power of Writing