Monday, July 12, 2010

Hidup diteruskan lagi..

Assalamualaikum..

Selesai mmbaca blog kinah,trasa lak nk mnulis..ada ke patut pakcik tu provok dak2 ISIUKM yg tak lekang dibibir mereka seyuman manis sehingga krem urat pipi mnyabut ketibaan adik2 ke UKM,tu tak kira lg dengan lambaian ala2 lambaian org balik haji..beselah tu,kadang bnde2 baik ni org yg kurang faham akan nmpak ia buruk..so kpd sesiapa yg cintakan jalan dakwah,jalan yg diperturunkan Raullulah kpd kita umat baginda ni,byk2 lah brsabar ok kwan2 ku sekalian.Semoga Allah merahmati usaha korang sume...sayu kan,ok ok sket2 je nk sayu2 nih,nnti kono lompang.

Saya sbnrnya suka nk brcerita prjalanan hidup yg sy tempuhi baru2 ni,ditawarkan mnjadi fasilitator sebuah program merupakan bnda yg taklah sy rasa mnarik sgt,so sy bg alasan malas nk jad fasi pd k.izah yg mngajak sy pd mulanya,then k.izah mtk tulun jugk..sy pun mngekor laaaaah haai k.izah kemana shja,hahahaha..dr rumah nenek bleah mak,sehinga rumah nenek bleah ayah dan seterusnya ke rumah family die..pendek kata dh bleh buat menantu aah,heheheh buat awak je.

Aceli bukn brjalan2 pg rumh org yg sy nk ceritakan kat sni,tap pngisisan tazkirah maghrib yg diberikan oleh k.izah kpd adik darjah 6 skolah rendah bukit jambul kot,entah lupe nme die..tazkirah yg sgt mnyentuh hati adik2 sehingga kan adk2 lelaki mahpun prempuan smpai mennagis teresak2 dgr tazkirah tu...sy pun lg sket nk nangis,tap dseabkn nk pujuk adik2 ni nnti sy cool kan sket..seyes sgt sedeh mlihat adik2 ni  bgitu trsentuh dgn pngisian yg brbaur kata2 semnagat,mnyuruh adik2 jgn tinggal solat,brsyukur,kite org susah dan kbnyakknya  ank2 penoreh getah dan mcm2 lg..wow sgt bagus..tap k.izah akui bahawa beliau dapat mmberi pngisian begitu jika tiada yang "lain" ada dlm majlis tuh,kalo tidak malu i,hehehe..apa2 pun sy tabik spring aah kat k.izah sbb dpt nyentuh hati dan bangkitkan keinsafan dalam hati adik2 ni dan juga sy yg dh tua ni...kalo gini lah sy join je progrm2 fasi yg k.izah ajak sbb dah trbukti bbrapa kali yg sy tak pernah rse kosong or mnyesal pas pg progrm yg k.izah ajak..TQVM sis

sbnrnye malas k puji k.izah sgt dlm blog ni,tap sy yakin yg akak ni bukn jenis nk kembang2..sebabnya mmg x pernah nk mngembang je sy tgk sejak 2 tahun sy kenal die.HAHAHAHA..apa2 pun sy tujukan ucapan khas kpd kak izah teruskan usaha sungguh2 anda ni..lain hal kte story dlm kete or nnti time mkn kat BBB

nk share gambar laaah...


 Anjuran Alfaleheen mangment


Bukan sahaja seronok,malah....2 ronok,3 ronok dan...beronok-ronok

6 comments:

Anonymous said...

jo izah ad adek laki ka?dia maw ka kau jd iparnya hehe

putaralam said...

susah2,anonymous atas ni jd akk ipar ko sara.terbaekksss?

siti sarah said...

ulat bulu dh naik daunnnnnnn.....

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

lol...kak da jadi cikgu rupanye....

Siti SArah Ahmad Rusli said...

cikgu yg belum brtauliah dik..tap suke nk jd ustazah,cool

Muhammad Hafizan bin Abd Hamid said...

hehehe..
lucu2...