Wednesday, July 28, 2010

jadilah Manusia yang bisa dipergunakan untuk Islam

Assalamualaikum kepada pembaca yang saya kasihi  sekalian..susah ke nk cakap kalo korang sayang kat org tu,de sorang adik yg bernama Adibah dak biochem prnh bg saya satu sms muhasabah,sms ni berbaur hadis maksudnya lebih kurang mcmni,Nabi Muhammad suruh kita bgtau sahabat kita kalo kita sayang kat die...hurmm....menarik bukan..so x mati pun kalo bgtau kwn2 kite yg kite sayang kat die..yg sayang couple maple tu pandai2 aah korang cari nas2 yg mngatakan ia tak perlu.

Sikap saya yg selalu menuturkan perkataan "lek aah" dlm pelbagai situasi menyebabkan apa shaja yg saya ckpkan kadang2 dilihat enteng olh sesetengah sahabt2 saya,kadang2 idea2 saya d terima dan tidak kurang juga yg d tolak mentah..mungkin ketegasan dalam mmberi idea tidak dpt sy luahkan...akhirnya salah faham terjadi seakan2 saya ini memaksa,saya hidup dh lama...ecececcecehhh,mcmlah ta sgt,tap seriusly sy leh nampak perubahan muka korang,cuma saje buat2 x pham,sstu benda yg sy rasa penting dan or lain x rasa penting...kadang2 saya rasa seronok belajar silat ni,satiap kali kami berdemo mesti akn ada pesanan bahawa kamu berdemo ni bukan nk bawa diri kamu,tap nak mmperkenalkan silat..begitu jugalah dalam gerakan...bukan nak meonjolkan individu tap nak menonjolkan gerakan yang diwakili individu itu.

Kita harus mmbiarkan diri kita digunakan,tap bukn guna utk suka2...tap utk Islam,tolak malu tu bhai utk bawa Islam..saya terkesan selepas mmbaca status seorang sinior sy yg brnama abg Arep dlm gmbar ketika beliau mnjadi MPP FST..die malu nk edar limau kpd student FST,tap kalo kita faham malu itu trpaksa dtolak tepi utk sebuah agenda yang lebih berat dan penting.
Saya bukanlah sesiapa untuk menjadikan anda bermuka tebal,tap saya juga kerap bermuka tebal walaupun secara nalurii kewanitaannya masing2 ada sifat malunya,tap disebabkan nak mengerakkan kerja2 PENTING!!! perkara2 sebegitu terpaksa dikorbankan...segan i menulis begini,tap entahlah,muke2 korang gak nnti nk masuk parlimen ke apa ke..naa begitulah bah..mungkin itu sahaja coretan sy kali ini..sy harapkan kemafan dr sahabat2 sy atas kesalahn keterkasaran dan kadang ketiba-tibaan keseriusan yg melanda dan doakan kaki saya cepat sembuh..

wassalam...

6 comments:

Anonymous said...

jo ada mksud tsurat ka ni?indak faham bah

Siti SArah Ahmad Rusli said...

tedalah apa2..muhasabh utk sy n pembaca

kiWiE said...

weh..ko skit kaki psl pa???

Siti SArah Ahmad Rusli said...

aku demo silat minggu lepas..salah landing lak,ibu jari trkelepet then mmbengkak,xpe masih bleh suap nasi dlm mulut sendiri kire ok aah tu,hahahaha

Anonymous said...

salam
sarah kakak ni..kaki hang nk ak urut ke..gi la minta abang bwa jumpa Dr..ayah tau ke tak kaki hang sakit...apa2 pon ko blajar elok2 ye..

Siti SArah Ahmad Rusli said...

iya bah kak..urutlah kaki ni