Monday, November 19, 2012

Palestien bukanlah isu bermusim..

Assalamualaikum...

Alhamdulillah masih diberi nyawa dan kekuatan untuk terus mengudate blog dengan perkara-perkara yang dilihat perlu untuk dikongsi kepada pembaca semua. Saya kira ramai dah maklum bab Gaza yang diserang oleh Zionist israel jahanam.Ia perkara dah lama dan tenggelam timbul dek pengaruh media termasuklah media arus perdana. Saya tiada masalah untuk tv-tv arus perdana mengutarakan isu ini tetapi saya yakin pihak Zionist laknatullah tidak pernah gentar dan takut dengan hebahan sebegini. Itu menjadi satu persoalan yang sering bermain di fikiran saya. Di negara Syria pejuang Islam yang diberi nama Free Syrian Army sedang berhempas pulas dalam usaha menjatuhkan kerajaan Basyar Assad yang ternyata kekejamanya bukan calang-calang kerana sanggup membunuh rakyat sendiri yang berlainan aliran. Pertembungan Syiah Alawi dan Mijoriti Ahli Sunnah Waljamaah bukanlah satu perkara yang biasa dilihat. Yang dibunuh adalah rakyat sendiri termasuk kanak-kanak. Dan jika diteliti bagaimana di Malaysia media surat khabar kepunyaan UMNO Barisan Nasional menggelar pejuang rakyat ini sebagai pemberontak. cilake tak cilake mereka ini saya pulangkan kepada pembaca untuk menilai.

Isu Palestien adalah isu dimana 2 buah negara yang satunya adalah negara yang memang sejak azali diketahui kezalimanya iaitu Israel. Umum juga sudah jelas dan masak dengan pergolakkan ini dan ia adalah peperangan kerana perbezaan agama diantara Yahudi zionist dan masyarakat Islam Palestien. Isu Syria adalah isu yang mula2xnya kelihatan aman dimata dunia dan baru- baru sahaja kebangkitan rakyat mula dinampakkan melalui siri-siri protes dijalan raya. Dan ia adalah peperangan saudara, dan masih ada stigma mengatakan mereka sesama Islam tapi mengapa bergaduh, berbunuhan dan lain. Kat sini pentingnya membaca. Memang mengaku Islam, tapi islam yang bagaimana. Sentimen kuat menguatkan lagi api kebencian yang lama terpendam. Tinggal masa sahaja melepaskannya.

Saya bukan nak bersangka buruk dengan media arus perdana ni, tapi cara mereka mensensasikan isu Palestien dan isu Syria jauh berbeza. Berita mengenai Syria hanya sedikit-sedikit sahaja liputannya. Dan Isu Syria yang dapat saya panjangkan adalah isu kebangkitan rakyat. Sama seperti di Tunisia dan juga Mesir. Maybe ditakuti kebangkitan negara yang beralih kuasa melalui kebangkitan rakyat ini diikiuti negara-negara yang macam boleh menirunya terutamanya negara saya Malaysia...why not?

Penting untuk masyarakat Malaysia alert bab-bab yang mencurigai ini. Saya tiada niat langsung untuk menyindir atau memperlekehkan mana-mana yang berkongsi atau melakukan apa sahaja bagi meniupkan api kebencian masyarakat kepada kekejaman Zionist ke atas rakyat Palestien. Cumanya saya harapakan media kita lebih ikhlas mengenai isu ini dan bukan sahaja media tetapi Kerajaan kita sekarang (inilah harapan yang paling tinggi pernah saya idamkan) tapi xpe jangan risau..bak kata presiden Mesir yang baru, mesir kini tak macam Mesir dulu..nanti Perdana Menteri Malaysia yang baru juga akan buat kenyataan " Malaysia kini tak sama dengan Malaysia dahulu"..sama-sama lah kita berusaha terutamanya yang baru balik muktamar baru-baru ini. Saya x dapat kesana, sedih seribu kali sedih tapi doakan saya dapat catchup segala ilmu di muktamar melalui video, penulisan dan perbincangan dengan sahabat-sahabat usrah.

 Akhir kata, teruskan boikoit mana-mana produk yang boleh menguntungkan zionist seperti mekdi, nestle, dan lain2x..untuk peminat mekdi saya sarankan makan d marrybrown ataupun RFC, sedap pun sedap..jenis hantu minum milo boleh bertukar kepada oligo kafe, dan macam-macam jenis hot coklat kat malaysia ni, percayalah, ada usaha nak ubah  dari kebiasaaan Allah akan lorongkan kepada kebaikan. Yang dok skeptikal bab pakai facebook yahudi, windows 8 tu sume..meh sini aku nak bagi pelempang. Dah banyak ceramah bab2x menggunakan alatan YAHUDI kapir laknatullah ni untuk menyebarkan propaganda mulia dari umat Islam yang baik. Korang kalau nak bajet sangat, aku benci..serius!! dan jangan salahkan aku kalau aku doakan kehancuran UMNO ( tetibe jek)

Moga dapat dibacakan doa ini kepada musuh-musuh Islam..Allah jugalah sebaik-baik pemberi bantuan. TAKBIR!!!!

No comments: