Thursday, April 15, 2010

GALILEO sebuah drama terhebat yang pernah saya tengok..seyes




Disini saya mengucapkan ribuan terimaksah kpd Mija krn memeprkenalkan cerita GALILEO..mulanya lepas exam PIK tad saya terasa nak rilek2 malamnya...cari punya cari mija lak saya jmpe kat PMFST..so minta aah cite pape yg die de dlm laptop...mule2 die nk bg boys over flower cite Korea,tajuk die je saya tak berkenan sbb tau ending die mac sayuq2 gitu,ok je kalo nk layan tap ntah nnti kot...so,Mija bg lah cite Jepun ....Galileo nii mcm cite penyiasatan,mungkin bese kot kite tgk cite siasat2 cam C.S.I,24 hour,prison break,Bones dan byk lg cite2 omputih lain..apa yg saya suka dengan cite Jepun nii adalah huraian dalam cerita tuuh...mungkin kes ini nmpak bese tap huraian dan dialog yg kita takleh miss menyebabkan cerita2 gini amat memerlukan ketelitian...bak kata org tua2,mak mertua jalan belakang pun tak perasaan haaa smpai mcmtuuh skali..n nasib bek blum bermakmertua lg..heheheh..ok ok..bg saya cam cete2 jepun Date Note,Ultramen,dan byk lg adalah kemeleretan cerita itu..mungkin tak bagusnya kita menonton lama sangat..Tap seriusly Galileo amat mmberi kita ilmu....huraiannya siap dgn eksperimen fiziknya,dgn gaya yg cool2 gitu mmg mnyebabkan saya jatuh cinta balik terhadap fizik..huhuhu apa leh buat kalo dak kimia nii mmg takde amik subjek lain selain kimia n math skit2..kire subjek fizik n bio mmg tak jmpe utk 3 tahun niih..it okaaay


Saya amat menyarankan utk member2 diluar sana menonton cite2 genre begini..ia kadang2 mmberi satu semnagat,ya mungkin tak se cool watak dalam drama..tap tak salah kalo nk aplikasikan cara dorang2 niih bekerja dalam kehidupan kita..apa yg kita tonton amat mmpengaruhi kehidupan ...so dr layan cite KCB1 n KCB2 "je",layanlah gak cite2 gini okaaay..at least kite akan de satu ilmu baru,cayelah cakap saya...dirumah pun ajarkan adik2 kita untuk tidak menonton drama2 yg bese (mcm abg k.aishah buat)..maksudnya kita tau ending die apa..haaa mcmtuu lah..tgk cerita yg mnyebabkan kita fikir why,when,who or whatever laaah..so,tq mija..suke sgt cite tuuh

3 comments:

Noor Aisyah binti Zainuddin said...

Assalamualaikum...
Akak nak tengok gak sara..citer ni,criminal mind 24 hour tak leh tgk sebab dlm tv..huhu..

♥cutebabygirl♥ said...

wehhh...nk copy dr ko!!!!!
mntk kt mmbe ko boys over flower tu gakkk
nak tgkkkkkkk

Siti SArah Ahmad Rusli said...

haaaa..kalo ko nk, dtg training silat,heheheh itu pengerasnya..folwer2 niii lomah eden nk mencopynye,huhuhu